19 januari 2011 – TV Väst

Internationella militärövningar

Protester mot försvarsmaktens utökning av Skärgårdsskjutfältet utanför Brännö.

Till videon på YouTube

7 oktober 2011 – TV Väst

Skjutfältet i Göteborgs södra skärgård

I två dagar har det varit förhandlingar i Miljödomstolen. Dessa var första dagen i Folkets Hus i Göteborg och andra dagen ute på öarna Styrsö och Brännö. Nu har argumenten framförts och ett brev kommer att skrivas till regeringen i frågan om Skärgårdsskjutfältet i Göteborgs hamninlopp.

Till videon på YouTube

2 juni 2011TV Väst

Militären bjöd in till skärgårdsråd

Den 4 maj 2011 bjöd militären in till ett Skärgårdsrådsmöte om Skärgårdsskjutfältet utanför Brännö. Här är en sammanställning av diskussionerna på mötet.

Till videon på YouTube

2 juni 2011 – TV Väst

Skärgårdskriget – debatt på IKFFs möte

Debatt på möte med Internationella Kvinnor för Fred och Frihet. Debattörer är Karin Greenberg, centerpartiet, Birgitta Hultqvist Skärgårdsuppropet, Thaher Pelaseyed Vänsterpartiet, Erik Pousar Försvarsmakten. Moderator Ingela Mårtensson.

Till videon på YouTube

28 maj 2011 – TV Väst

Skärgårdskriget var ett tema på IKFFs debattmöte

Internationella Kvinnorförbundet för Fred och Frihet hade kongress och temamöte den 21 maj i Göteborg. Skrägårdskriget debatterades och här är de fyra som deltog i debatten. I del 1 gör de en kort presentation och i del 2, som kommer senare, är själva debatten.
Birgitta Hultqvist, Skärgårdsuppropet, Erik Pousar, Försvarsmakten, Thaher Pelaseyed, Vänsterpartiet och Karin Greenberg, Centerpartiet.

Till videon på YouTube

20 april 2011 – TV Väst

Skärgårdsskjutfältet-intervju med Jan Halldin och Stina Fransson

Militären har skjutövning vid Brännö i Södra Skärgården. Men hur går det med miljöprövningen och de internationella miltiärövningarna? Vi besöker Brännö tillsammans med journalisten Jan Halldin och träffar Stina Fransson som berättar om fåren på Brännö mm. Frågan varför det är så tyst från andra media än TV Väst i den här frågan och varför står inte politiker upp och berättar om sina åsikter i frågan. Militär skjutfält finns på flera platser i VG regionen.

Till videon på YouTube

16 mars 2011 – TV Väst

Anneli Hulthén (s) – socialdemokraternas politik och VG valet

21 min intervju med Anneli Hulthén visar att det finna många intressanta frågor att diskutera: Skärgårdsskjutfältet, vindkraft, bostäder till ungdomar, kulturpolitiken, kommunala bolag, seniorpolitiken, VG valet 15 maj och mycket annat.

Till videon på YouTube

27 februari 2011 – Skärgårdsuppropet

Det är krig på Brännö brygga – Henrik Wallgren

Militären har lämnat förslag på att tredubbla antalet skjutdagar utanför Brännö, skjuta mer än 1 milj skott och ha övningar tillsammans med andra länder. Vapenindustrin deltar givetvis och testar nya bomber och granater.

Henrik Wallgren har gjort protesttexten ”Det är krig på Brännö brygga”. Musik av Lasse Dahlquist. Inspelat av Peter Jonsvik och Håkan Svensson för TV Väst. Musikpålägg med dragspel och bas är gjorda av Peter Jonsvik.

Till artiklen

9 februari 2011 – TV Väst

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd om Skärgårdsskjutfältet och olika riksintressen

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd om Skärgårdsskjutfältet och olika riksintressen. Vilka väger tyngst – båt och friluftslivet eller militärens riksintresse i fredstid? Det får inte bli något ”High Chaparall” tycker Catharina.

Till videon på YouTube

7 februari 2011 – TV Väst

Jonas Ransgård(m) om Skärgårdsskjutfältet

Skärgårdsskjutfältet har överklagats av kommunstyrelsen i Göteborg där Jonas Ransgård (m) ingår. Här ger han sin syn på Skärgårdsskjutfältet i Södra Bohuslän.

Till videon på YouTube

4 februari 2011 – TV Väst

Landshövding Lars Bäckström om Skärgårdsskjutfältet i Södra Bohuslän

Landshövdningen var på Båtmässan idag och jag passade på att fråga honom om Skärgårdsskjutfältet och hur besluten har fattats. Lars säger att det inte är Länsstyrelsen som tagit dessa beslut utan en domstol som heter Miljöprövningsdelegation. Överklagan kan göras till Miljödomstolen i Vänersborg vilket många redan gjort. Vad beslutet handlar om är att göra en miljöprövningen av verksamheten säger Lars Bäckström.

Till videon på YouTube